Over Ons

Over Topsector Logistiek

Sinds 2016 is de Topsector Logistiek betrokken bij Carbon Footprinting in transport en logistiek. We ontwikkelen methodieken voor alle logistieke processen en transportmodaliteiten, die we vervolgens omzetten in praktische tools voor het bedrijfsleven. De ambitie: een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland vóór 2050. De focus ligt – naast onderzoek – op implementatie en opschaling. In Nederland én de EU.

Intensieve samenwerking

In de verschillende uitvoeringsprogramma’s werkt de Topsector Logistiek intensief samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan innovaties voor een concurrerende én emissieloze logistiek. Dit gebeurt door onderzoek, kennis- en toolontwikkeling en opschaling.

 

Topsector Logistiek ondersteunde onder andere de realisatie van de volgende CO2-gerelateerde projecten:

Bewezen effectief

Alle ontwikkelingen en innovaties van de Topsector Logistiek werden en worden continu getoetst in de praktijk. Sinds 2020 hebben ruim 1000 logistieke bedrijven de Carbon Footprinting-methode succesvol toegepast. Dat levert mooie resultaten op: duurzaam en concurrerend. Met een sterke betrokkenheid van het bedrijfsleven. Meer weten? Lees het Resultatenboek 2023.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Carbon Footprinting binnen transport en logistiek? Neem dan contact op met Topsector Logistiek.

 

T     015 251 65 65
M    info@topsectorlogistiek.nl

 

Heb je een vraag en wil je gebeld worden? Dan kan je ook het formulier hiernaast invullen.